Campania RESPECT PENTRU PACIENTI! DARUIESTE! MAINE POTI FI TU PACIENTUL!

Sub numele “Daruieste! Maine poti fi tu pacientul!”, in perioada noiembrie- decembrie 2010, Fundatia ”Lumina in Suflet” alaturi de Spitalul “Dr. Ion Craciun” din Calinesti, judeÈ›ul Arges, au desfasurat o campanie de colectare de fonduri.

Scopul primordial al acestei campanii a fost acela este de a veni in sprijinul Spitalului “Dr. Ion Craciun” din Calinesti prin strangerea avansului necesar achizitionarii unui aparat de radiologie, avans care se ridica la suma de 12.000 de euro.

Campania a constat in ornanizarea unui spectacol caritabil in data de 29 noiembrie 2010, la Teatrul ”Alexandru Davila” din Pitesti, prezentat de Liana Stanciu, si amplasarea de urne colectoare in diferite locatii din municipiul Pitesti.

Consiliul Judetean Arges, Club Rotary Pitesti si Primaria Comunei Calinesti alaturi de Jurnalul de Arges, Ancheta, Radio Zu si Sapte Seri au fost parteneri in aceasta campanie. Din cauza desfiintarii spitalului in primavara anului 2011, achizitionarea aparatului nu s-a mai justificat. Ulterior, Maternitatea Calinesti s-a redeschis ca sectie externa a Spitalului Mioveni. Fundatia „Lumina in Suflet” a informat noua conducere despre existenta fondurilor stranse in urma campaniei si s-a convenit dotarea laboratorului cu un Analizor automat determinari gaze in sange, fapt care s-a intamplat in luna ianuarie 2012.