Sponsorizează cu 20% din impozitul pe profit

Noi îți mulțumim că ai ales să sprijini Fundația”Lumină în Suflet”!

Descarcă contractul de sponsorizare încheiat cu Fundaţia ”Lumină în Suflet”, completează-l cu datele firmei, sumă sponsorizată, semnează-l și apoi contactează-ne pentru a fi semnat și de către noi!

Fundația ”Lumină în Suflet” este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale – Decizie ANAF nr. 78744/11.04.2019

Precizări legislative:

Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din impozitul pe profit,în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial sau anual. (Codul Fiscal,Titlul 2, Cap. II, articolul 25, litera I).

Contribuabilii, plătitori de impozit pe profit, care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat sau acordă burse private, au obligaţia de a depune Declaraţia 107 privind beneficiarii sponsorizărilor/ mecenatului/burselor private aferentă anului în care au înregistrat cheltuielile respective, precum si, după caz, aferentă anului în care se scad din impozitul pe profit calculat, conform OUG 25/2018 și OPANAF 1825/2018.

Prin modificările aduse codului fiscal a fost limitat accesul ONG-urilor la sponsorizări oferite de microîntreprinderi, astfel încât doar asociațiile/fundațiile care asigură servicii sociale licențiate sunt eligibile.

Activitatea de strângere de fonduri nu se supune procedurii de acreditare, nefiind serviciu social așa cum este definit la art.27 alin.(1) din Legea asistenței sociale și identificabil după criteriile prevăzute la art.29 – scopul serviciului social, categoriile de beneficiari, locul de acordare, contractul încheiat între furnizorul de servicii sociale și beneficiari, etc.

Strângerea de fonduri este o activitate specifică organizațiilor fără scop patrimonial (donațiile fiind una dintre modalitățile de constituire a veniturilor asociațiilor și fundațiilor, potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociații și fundații, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.246/2005, cu modificările și completările ulterioare), indiferent de domeniul în care acestea activează, nefiind specifică numai domeniului serviciilor sociale.

Acordarea de sprijn financiar copiiilor sau adulților cu probleme grave de sănătate, care de cele mai multe ori necesită tratament sau intervenții medicale în afara țării, acordarea de burse de studii copiilor care se confruntă cu probleme materiale/financiare, dar care obțin rezultate foarte bune la învățătură, acordarea de ajutoare financiare familiilor care trec prin situații de dificultate nu reprezintă servicii care să poată fi licențiate.

Vă stăm la dispoziție pentru orice informaţii privind procedura de sponsorizare de 20% din impozitul pe profit.

Iata mai jos datele de contact:

FUNDATIA ”LUMINA IN SUFLET”
CUI: 23773960
Nr. inreg Judecatoria Pitesti: 1/RF/2008
Cont: RO61 BTRL RONC RT06 6321 5301 deschis la Banca Transilvania
Adresa: Pitesti, Calea Craiovei, nr. 92, bl. V1, et. D2, jud. Arges
Persoană de contact: Claudia Bordei, Director Asistent Social: Mobil: 0755.154.492 ; Tel/Fax: 0248/211911; e-mail: fundatialuminainsuflet@yahoo.com