Conferinta de presa – Donatie Spitalul Calinesti

Fundatia „Lumina in Suflet” a donat Maternitatii Calinesti un aparat medical de ultima generatie denumit Analizor Automat de Determinare a Gazelor in Sange Rapid Point 400, in valoare de 53.000 lei. Suma a fost colectata in urma Campaniei „Respect pentru pacienti” – „Daruieste! Maine poti fi tu pacientul!”, organizata de Fundatia „Lumina in Suflet” in parteneriat cu Spitalul „Dr. Ion Craciun” Calinesti.

Initial, cu banii stransi, Fundatia „Lumina in Suflet” trebuia sa doteze Spitalul „Dr. Ion Craciun” Calinesti cu un aparat de radiologie. Din cauza desfiintarii spitalului in aprilie 2011, achizitionarea aparatului nu s-a mai justificat. Ulterior, Maternitatea Calinesti s-a redeschis si functioneaza ca sectie externa a Spitalului Mioveni.

Fundatia „Lumina in Suflet” a informat noua conducere despre existenta fondurilor stranse in urma campaniei si s-a convenit dotarea laboratorului cu un ANALIZOR AUTOMAT DETERMINARI GAZE IN SANGE. Este un aparat modern si eficient. Dintr-o singura mostra de sange, analizorul efectueaza teste in 60 de secunde, determinand glucoza, hemoglobina totala, hematocritul, electrolitii plus CO-oximetria total integrata. Astfel, Maternitatea Calinesti poate efectua de acum analize de sange rapid si cu rezultate precise, pentru a face fata provocarilor mediului de ingrijire de urgenta.